EEN PLEK DIE GESCHIEDENIS ADEMT

Van der Valk Hotel Sélys Liège bruist van geschiedenis.

UITZONDERLIJK ERFGOED - Herenhuis van Sélys Longchamps

Dit herenhuis is nauw verbonden met het naastgelegen herenhuis van Les Comtes de Méan. In het verleden vormden de twee herenhuizen al vaker één gebouw. Het gebouw op het huidige nummer 9 van de Rue du Mont Saint-Martin staat beter bekend als het Van der Valk Hotel Sélys Longchamps en is geclassificeerd als 'Uitzonderlijk erfgoed van Wallonië'.

NUMMER 11 VAN DE RUE DU MONT SAINT-MARTIN - Herenhuis van Les Comtes de Méan

Op nummer 11 van de Rue du Mont Saint-Martin bevindt zich het herenhuis van Les Comtes de Méan. De geschiedenis van dit gebouw loopt voor een groot deel samen met die van de buren, het hotel van Sélys Longchamps. Het is een U-vormig gebouw waarvan de architectuur is gebaseerd op een centrale kern uit de 15e eeuw, die vervolgens in verschillende eeuwen is gerenoveerd en uitgebreid.

GRAAFWERKZAAMHEDEN - Geschiedenis en herinneringen

Gedurende de achttien maanden waarin de twee herenhuizen zijn gerenoveerd, hebben het Waalse Gewest en de erfgoedafdeling verschillende archeologische opgravingen kunnen uitvoeren, waarvan sommige resten nog te zien zijn in onze bar 'La Cave'.

In de hotelbar kunt u de hele dag door genieten van het schitterende uitzicht en de warme sfeer. Begin uw dag met een kopje koffie of thee of kom 's avonds langs voor een borrel en een snack. Natuurlijk bent u de rest van de dag ook welkom om lekker weg te dromen bij het geweldige uitzicht over de daken en torens van Luik. In de zomer is ook het terras geopend. De hotelbar is een gezellige plek waar u de Luikse gastvrijheid ervaart waar dit Van der Valk hotel om bekend staat.